Duurzame wijnbouw

Een levende bodem kan bij weersextremen zowel beter water vast houden (bij aanhoudende droogte) als afvoeren (in geval van extreme regenval) én tegelijk koolstof opslaan. Zo draagt duurzame landbouw bij aan de vermindering van onze klimaatproblemen. Duurzame landbouw zorgt voor een rijk bodemleven als basis voor volwaardige kwaliteit van voeding, barstensvol leven. Ook in de toekomst.

Selectie van wijnen

De selectie van wijnen van Biodivino wordt gemaakt op een aantal criteria. Er is gekozen om niet puur en alleen voor biodynamische wijnen met een keurmerk te gaan. Er is gebleken dat een keurmerk vaak restricties oplegt aan een wijnboer of juist verplichtingen, die voor veel wijnmakers erg vervelend zijn. Er zijn in de wereld veel boeren die ondanks het ontbreken van een keurmerk een perfect gezonde gifvrije wijngaard en het beste met de wereld voor hebben. Of zij vinden het normaal om op deze manier te werken en vinden een keurmerk overbodig. Bij Biodivino selecteren wij dus niet op keurmerk, maar gaan wij zelf langs bij duurzame wijngaarden om te kijken of deze voldoen aan minimaal de volgende gestelde eisen:

Er wordt zuinig omgegaan met meststoffen, en er wordt enkel gewerkt met biodynamische preparaten. Dit zorgt voor een evenwichtige groei en een levende bodem.

Biodiversiteit is zeer belangrijk

Uitgangspunt is een levendige wijngaard met natuurlijk evenwicht zodat het fruit van nature gezond is en blijft.

Er worden geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. In sommige gevallen worden bepaalde fungiciden toegestaan, omdat het simpelweg niet anders mogelijk is. Dit is vooral in vochtigere gebieden.

De wijnen zijn van uitstekende kwaliteit.

Er wordt met respect voor het land gehandeld door de boer, en het land krijgt voldoende tijd om te herstellen na de oogst.