Klimaatneutraal?

Het is natuurlijk mooi als je duurzaam geproduceerde wijn kunt drinken. Hierdoor hou je een goed gevoel over aan jouw aankoop en lever jij geen bijdrage aan negatieve manieren van landbouw. Bij Biodivino gaan wij nog iets verder; we willen samen met onze klanten en relaties werken aan een duurzamere keten. Dit is voor een klein bedrijf niet makkelijk om te doen, daarom doen wij dit groeienderwijs en proberen wij iedereen hier in mee te nemen!

We lezen vaak de term "klimaatneutraal". Helaas wordt deze term vaak misbruikt door grote bedrijven om beter voor de dag te komen. Er bestaan zelfs hele markten waarop klimaatcredits gekocht kunnen worden om zo goedkoop mogelijk je uitstoot te kunnen compenseren (hoe verzín je het!). Onze eigen berekeningen voor compensatie komen soms wel een factor 500 hoger uit dan de berekeningen van bedrijven die compensatie uit handen nemen(!). Daarnaast kan iets niet klimaatneutraal zijn; er zijn altijd grondstoffen gebruikt, en het planten van extra bomen heeft daar niet zo veel mee te maken. Zeker niet wanneer deze bomen voor de top van hun CO2-opname toch alweer gekapt worden. Maar goed, zie het als democratie. Het is niet perfect, maar het is het beste wat we hebben (mits er dus geen misbruik van gemaakt wordt).

Voor ons als Biodivino houdt dit in dat wij in ieder geval netto geen CO2 uitstoten, maar daarbij ook nog een extra bijdrage leveren aan een voor ons erg belangrijk goed doel: het behoud van regenwoud en het realiseren van een duurzame vorm van landbouw. Dit doen wij samen met ReNature Foundation. Deze foundation probeert door middel van agroforestry het tij te keren in de landbouw industrie. Agroforestry wordt gekenmerkt door het mixen van verschillende bomen, planten en gewassen op hetzelfde gebied die elkaar versterken en helpen, en daardoor een gezonder ecosysteem en een hogere opbrengst voor boeren realiseren. Wij doneren minimaal het bedrag om de uitgestoten CO2 van ons magazijn tot bij jou thuis te compenseren met een juiste berekening!

Als jong bedrijf willen we graag goed doen. De makkelijkste manier om hiermee te beginnen is door onze CO2-uitstoot te compenseren. Dit doen we nu door de directe uitstoot bij het transport te berekenen, maar we gaan hier in de toekomst nog veel verder in. Bij ons, anders dan bij grote bedrijven, beslist geen greenwashing. Zo compenseren wij tot wel 514 keer zoveel per pakketje dan grote pakketbezorgers. Blijf op de hoogte! En help ons de markt te verduurzamen!